Известие

Collapse
No announcement yet.

Гарнитура капак клапани

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гарнитура капак клапани

Преди 12000 километра смених Г-ра капак клапани(Payen)-от Filtron?. Сега гледам че гарнитурата е започнала да изпуска масло, има малко омазняване отвън. Преди да я сменя пак беше така. Две от гнездата на свещите бяха пълни с масло...Майстора ми вика -"Абе тази кола не прекъсва ли?" Викам му, "Не не прекъсва, нищо и няма пали от раз"...
    Въпросът ми е. Вие на колко хиляди км. сменяте тази гарнитура? Колата не е прегрявана никога, всичко е нормално скоро смених маслото на двигателя(Agip- SINT 2000 10W/40).
    Тези гарнитури колко време издържат?

Алфа 156/2.0

Бате мажи я със силикон. Аз си купих оригинал рикамби и след 1 година текна в едното ъгълче. Преди това си бях купил няква друга и тя течеше пък от всякъде. Мажи и я слагай.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Практиката показва, че без силикон не става. Даже бях пуснал една тема с разни магийки - ден до пладне, трябва да я издиря.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Практиката показва, че без силикон не става. Даже бях пуснал една тема с разни магийки - ден до пладне, трябва да я издиря.
        Да не е тази... с подлагането на шайби под гумичките на болтовете, пробвах го. Засега нямам течове от година, но може да е и от обилното мазане със силикон.
        alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Ако са били пълни първите две свещи от ляво на дясно погледни да не тече от гарнитурката на соленоида на вариатора ....
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Моята протече като ми смениха ролките и въпросната гарнитура. Върнах се да си оправят бакиите -> намазали я със силикон и сега била ок. Но скоро пак протече. И на мен ми се пълниха 1-2 от гнездата с масло. Отидох при други и им казах да сложат някаква свястна и година вече няма и капка. Около 60 лв. струваше ама каква марка беше..?
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
            Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
            Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Аз също я сменях и не сложих веднага силикона та трябваше да разглобявам пак и да я мажа щото си течеше веднага.Мазане му е майката.
              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Working...
              X